Symptomer på stress – få den rette udredning

16 October 2019
Astrid Pedersen

editorial

I Danmark sygemeldes hvert eneste år i titusindvis af danskere med stress. Flere af disse mennesker har gået så længe med deres stress symptomer, at tilstanden har udviklet sig til kronisk stress. Derved er der allerede sket stor skade på systemet – og det kan være rigtig svært at komme tilbage på rette spor.

Mange stress patienter lider under eftervirkningerne fra stress resten af deres liv i form af hjerneskader og tendens til angst og depression. Og rigtig mange mennesker, som har været sygemeldt i længere perioder med stress, kommer aldrig tilbage til deres arbejdsplads – eller til arbejdsmarkedet i det hele taget. Disse mennesker bliver permanent sygemeldt, og mange tilkendes førtidspension. Der er således rigtig mange gode grunde til at tage stress alvorligt, såvel på et individuelt plan som på et samfundsmæssigt niveau.

Få udredning af dine stress symptomer

Hvis du på daglig basis kæmper med de mest almindelige symptomer på stress, bør du således ikke negligere disse, men i stedet opsøge professionel behandling. Det kan for eksempel være, at du føler et dybt psykisk og fysisk ubehag ved at skulle på arbejde om morgenen – måske har du ligger vågen om natten med tankemylder, som kredsede omkring din arbejdsplads.

Du kan opleve hjertebanken, svimmelhed, trykken for brystet, åndenød og en øget sved tendens. Og endelig vil du højst sandsynligt døje med hyppige hovedpiner og mavesmerter samt muskelspændinger og myose. Alt dette slider utroligt meget på din krop og på din sjæl. Og derfor bør du opsøge en specialist med henblik på at blive udredt for stress eller angst.

Få den rette hjælp hos en angst ekspert

Det er en god idé at opsøge en ekspert i stress og angst i denne situation. Dine stress symptomer kan nemlig skyldes angst – og så er det en helt anden behandling, som skal til. Du kan læse mere om stress og angst på https://www.angstekspert.dk/symptomer-paa-stress/