Tag til en lokal sportsgren på din rejse og få en anderledes oplevelse

09 December 2019
Emilie Ann Jacobsen
Tag til en lokal sportsgren på din rejse og få en anderledes oplevelse

Når du skal ud at rejse, har du sikkert sørget for at læse op på alle de seværdigheder, der findes i området. Du har helt styr på, hvilke du gerne vil se, og hvilke der virker mindre spændende for dig. Men det er også en god ide, at du sørger for at få nogle andre oplevelser end bare de almindelige seværdigheder. Det kan for eksempel være, at du tager til en lokal sportsgren. Der får du mulighed for at møde de lokale, og du får et helt anden indblik i kulturen, end når du besøger et kunstmuseum eller en ruin. 

Der findes mange forskellige sportsgrene, der dyrkes rundt om i verden. Du behøver derfor bestemt ikke bare at tage til en fodboldkamp. I New Zealand har du for eksempel mulighed for at komme til konkurrencer i, hvem der er bedst til at klippe får. Det går ud på så hurtigt som muligt at klippe et får. Det kan virke skørt, men i et land, hvor der er flere får end mennesker, giver det god mening at konkurrere om det. Læs mere om det her.

I Finland har du også mulighed for at komme til en anden rimelig usædvanlig sportsgren nemlig koneløft. Sportsgrenen kræver selvfølgelig, at man er et par, for at man kan deltage. Mændene skal gennemføre et løb, mens de bærer på deres koner. Blandt andet skal de gennem en vandgrav. Sportsgrenen skulle angiveligt være opstået, fordi der var en bande røvere, der kidnappede kvinder og løb af sted med dem på nakken. 

En tredje usædvanlig og sjov sportsgren, der kan være værd for dig at opleve, når du er på ferie, er skakboksning. Den kan du blandt andet se i London og Tyrkiet. Der skal deltagerne først spille seks runder skak, inden de skal bokse med hinanden i fem runder. 

Få mere inspiration på https://ferie-tips.dk/