Tips og tricks til hudpleje

06 May 2020
Astrid Pedersen

editorial

Mange mennesker tror at hudpleje handler om at bruge timer hver morgen på komplekse afrensnings ritualer, diverse underlige masker, og lag på lag af serum, olie og creme. Og så er der dem, der blot klasker en billig creme i ansigtet inden de haster ud af døren. Den ideelle løsning skal findes i den gyldne middelvej – der hvor du ikke overdriver din hudpleje rutine, men samtidig gør dig umage og plejer din hud med omhu.

Hvordan anvender jeg hudpleje produkter korrekt?

Den rette hudpleje til netop din hud tager selvfølgelig udgangspunkt i din huds type og beskaffenhed.

Har du en hud, som har tendens til at fedte, bør du benytte særligt skånsomme produkter uden for megen olie. Du bør hverken skrubbe din hud eller bruge overdrevne mængder sæbe for at fjerne det fedtede lag. Dette vil blot provokere talg kirtlerne i din hud til at overproducere, og på den måde forværrer du således dit problem.

Har du tendens til tør hud med irritation og karsprængninger, kan du med fordel benytte dig af meget nærende produkter, som gennemfugter huden og tilfører vitaminer og mineraler. Du bør heller ikke være for voldsom når du renser din sarte hud, og i så vidt muligt omfang undgå store mængder vand. Vand udtørrer nemlig huden yderligere, hvilket kan føre til irritation og udslæt.

I stedet bør du bruge en god rense creme fulgt op med en mild toner. Og mindst én gang om ugen er det en god idé at forkæle huden med en plejende ansigtsmaske, som styrker hudens forsvar og mætter den med fugt.

Køb den bedste hudpleje produkter online

Hvis du ikke har mulighed for at gå i butikker, kan du med fordel bestille produkter til hudpleje og rensning af huden hos Sephora i deres online shop – læs mere på sephora.dk