Tips til dig der har iværksætterdrømme

05 April 2022
Marie Pedersen

editorial

Drømmer du om at starte din egen virksomhed? Måske har du allerede en forretningsidé, men mangler viden om, hvordan du tager skridtet videre. Denne guide er til dig, der har ideen, men mangler at føre den ud i livet.

Etablering af virksomhed

Først og fremmest skal du finde ud af, om du skal drive virksomheden på egen hånd, eller sammen med en forretningspartner. Virksomheden skal som noget af det første registreres, og du skal oprette et CVR-nummer. I opstartsfasen skal du også have besluttet dig for et navn til virksomheden. Her er det vigtigt at have styr på rettigheder i forhold til navnet.

Har du tænkt dig at basere din virksomhed på salg eller fremstilling af produkter, er det ligeledes vigtigt at have sat sig ind i, hvilke rettigheder der er forbundet med dette, især i forhold til patent.

Kurser

Få den rette hjælp

Måske tænker du, at du kan klare det hele selv, eller at du kan spare penge ved at klare alt selv. Det er dog ikke altid lige nemt at finde rundt i rettigheder, forsikringer, moms og alt hvad der ellers er at forholde sig til som helt ny virksomhedsejer.

Du kan med fordel investere i en konsulent, der har erfaring med alt fra rådgivning til IT-træning. Virksomheden 4D tilbyder kurser i bl.a. Office 365 og konsulentassistance inden for en lang række områder.

Få styr på markedsføringen

Når du har fået styr på alt det praktiske omkring etablering af virksomheden, bør du begynde at få styr på din markedsføring, som er dit hemmelige våben. Har du på forhånd udviklet en god forretningsmodel, vil du være godt klædt på til også at lave en god markedsføringsplan.

Den skal definere, hvordan du vil nå dine kunder, og hvordan du vil få skabt fokus på netop din virksomhed og dit produkt.