Typiske ting, man glemmer at overholde i biler

21 November 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Denne artikel skal handle om nogle af de mest almindelige fejl, som mange bilister kommer til at lave, når de kører i bil ude i trafikken sammen med andre bilister.

Ofte tænker man jo sig selv som den bedste chauffør i verden, mens man er efter de andres “manglende” køreevner, men alle de andre sidder jo også og tænker det samme om en formentlig.

Det er dog utroligt, hvor mange ting helt almindelige mennesker i alle aldre og køn kommer til at overtræde på en almindelig køretur, uden de egentlig tænker over det.
Men de tror formentlig, at fordi der ikke kommer blå blink efter dem med det samme, så var de enten heldige – eller også var det ikke forkert.

De fleste ting lærte man på køreskolen, ellers havde man ikke bestået, men alligevel har folk tit glemt det, eller også har de ikke fulgt med i opdateringerne i, hvordan reglerne med biler ser ud for tiden.

De fleste ulykker i trafikken sker faktisk på grund af menneskelige fejl og ikke mekaniske fejl ved bilen, så synderen er oftest bag rattet på bilen og ikke inde i motoren.

For det første vælger mange bilister at overhale højre om, selvom det er forbudt. Det kan virke meget lettere, men det er altså ulovligt, og så er det lige meget, at man måske godt må det i udlandet.

Mange biler stopper heller op i tide, når de skal holde for rødt, så de første stopper, efter de er kørt over spærrelinjen – det giver faktisk et klip i kørekortet.

De fleste folk i biler glemmer også at orientere sig eller give tegn med lys, og den slags er nærmest startskuddet til et begynde uheld.

Vil du ikke have dig en bil fra ny, så kan du jo købe sådan en brugt fra Biltorvet.dk med det samme.