Udnyt din boligadvokat fuldt ud

31 May 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Mange overvejer ikke en boligadvokat når de skal købe en bolig før de skal have udfærdiget et skøde som skal tinglyses og det er ærgerligt for der er mange gode fordele ved at få advokaten ind langt tidligere i processen. Reelt kan det allerede ske, når du er ude og kigge på egnede boliger.

Her kan han blandt andet hjælpe til med at undersøge om der er lokalplaner på vej der kan have betydning for om du har lyst til at købe boligen eller på prisen. Det er de færreste der f.eks. har lyst til at have en ny motorvej i baghaven. Det kunne f.eks. være https://eboligadvokat.dk/.

Få din boligadvokat til at forhandle på dine vegne

Med mindre at du er superskarp til forhandler kan du med fordel få hjælp af din boligadvokat. Det er der flere fordele ved. For det første er han ikke forelsket i boligen og kan derfor bedre holde hovedet koldt når der forhandles frem for at sidde og drømme om det liv der skal leves i boligen. Derudover har han erfaring og en langt større viden end de fleste og kan derfor bedre argumentere for at prisen skal ned.

Hvis du vælger først at få advokaten ind i processen, f.eks. når i er blevet enige så er det vigtigt at du får skrevet det forbehold ind i aftalen at den først er gyldig når en advokat har sagt god for den. 

Det vigtige skøde

En bolighandel er først endelig når skødet er tinglyst. Indtil dag kan en sælgers kreditorer stadig tage pant i boligen, selvom du for længst er flyttet ind. Du kan selv skrive skødet, hvis du har en smule juridisk erfaring, men det anbefales nu at du af ovennævnte grunde får en advokat til det, så du ikke risikere at få det retur af dommeren og processen forsinkes.