Valg af indvendige døre i din bolig

12 February 2022
Lotte Hindsberg

editorial

Går du med planer om at udskifte dine døre i din bolig har du mange muligheder. Til at starte med, kan du med fordel at få råd og vejledning af det firma du har planer om at købe dine nye døre. De kan rådgive dig til hvilken type døre du bør vælge, så de passer til din bolig.

Har du f.eks. en ny og “moderne” bolig skal du som udgangspunkt vælge en enkel og stilren dør. Har du derimod en bolig som en patriciavilla, en herregård eller bolig af ældre dato med smukke gamle trægulve, kan du med fordel vælge en fransk dør eller en med udskæringer. Du kan se flere eksempler på indvendige døre her.

indvendige døre

Hvilken type dør?

Udover det visuelle udtryk skal du også vælge hvilken kvalitet din dør skal være i. Det du skal være opmærksom på er om døren skal bruges til at mindske støj eller om det er en dør, hvor det har mindre betydning. En dør ind til stuen eller køkkenet behøver nødvendigvis ikke være støjdæmpende, som en dør indtil bryggerset eller soveværelset.

Har du ikke brug for at døren virker støjdæmpende kan du vælge en celledør, har du derimod brug for en dør, der virker støjdæmpende skal du vælge en massiv/kompakt dør. Husk at der også er en del at hente, når du vælger karm.

Et godt eksempel på at vælge den rigtige dør er at har du brug for at få et lysere hjem. Her har du flere muligheder. Du kan vælge at få et nye eller større vindue. Du kan vælge at fjerne en væk eller to. Du kan også vælge at få en anden type dør. Har du en dør uden glas kan du vælge at udskifte den med en fransk dør, som er en dør med små vinduer. Det vil bringe mere lys og fungere som et ekstra vindue.