Visse steder er der brug for en dør i tilfælde af brand

30 June 2022
Anders Lundtang Hansen

Man kalder det af samme grund en branddør, og man kan forveksle den med en nødudgang, men nogle gange er det den samme udgang, som man benytter sig af her.

Det er den dør, som mange officielle steder og andre bygninger, hvor der er mange mennesker samlet, som der skal have adgang til, er.

Man sørger for, at den ikke er spærret, og ovenover kan man tit se, at det er her, man skal løbe hen i tilfælde af, at bygningen skal rømmes akut.
Derfor må man heller ikke slukke skiltet ovenover, og man må slet ikke spærre adgangen til døren på nogle sider af den.

Tit holder man endda brandøvelser, så folk ved, hvad de skal gøre, og hvor de skal løbe ud henne, hvis der skulle opstå brand eller andre katastrofer.

Ellers benytter man sig ikke af den dør.

Dörrar

Branddøren skal være til at nå

Dog skal man ikke akut løbe hen mod den dør og forsøge at åbne den, hvis man føler sig bange eller i fare, for det kan være, der er noget personale, der mener, at det er bedst, hvis man forsøger at komme ud af den sædvanlige hovedindgang eller andre indgange.

Det kan måske endda ske, at man benytter sig af branddøren og alle de andre døre, fordi folk så hurtigst kan komme ud.

Der er også visse steder, hvor bygningen er så stor, at det bedst kan betale sig at have flere branddøre såsom på hver etage.

Nogle gange er det måske slet ikke branddøren, man skal løbe hen til, for det er dér, at katastrofen er opstået.

Derfor skal man altid lytte til, hvad personalet siger, og hvis der bliver vist en film med, hvad man skal gøre, så følger man med her.

Nogle steder er der også en manual med, hvad man skal gøre i sådan en situation.