VVS har en fascinerede historie bag sig

16 November 2022
Anders Hansen

editorial

Hvordan ser VVS-historien ud? Det er måske ikke noget, som man går og spekulerer så meget på i hverdagen.

Men det kan være interessant at sætte sig ind i, så man har mere viden om, hvor dette erhverv kommer fra, så man måske også får mere respekt for det – hvem ved, måske ender det endda med, at det bliver en profession, man vil gå ind i.

I det nedenstående har vi lavet nogle vigtige nedslag i VVS’ens historie, som vi håber, at du vil finde interessant at læse.

VVS har eksisteret i meget lang tid, og det første dokumenterede tilfælde stammer fra Indus-dalens civilisation i 3.000 f.Kr. På den tid blev VVS ikke brugt til at transportere drikkevand eller affald væk fra husene. I stedet blev det primært brugt til vandingsformål. De tidlige egyptere og persere gjorde også brug af VVS-systemer, ligesom grækerne og romerne gjorde det.

VVS Falster

VVS-historiens næste store kapitel

Det var først i det 16. århundrede, at man begyndte at bruge VVS til at transportere drikkevand ind i husene. Dette var et stort gennembrud, da det betød, at folk ikke længere var afhængige af brønde eller andre kilder til forurenet vand. I det 19. århundrede, blev sanitetssystemerne endnu mere sofistikerede med indførelsen af indendørs toiletter og kloakering af spildevand.

I dag er VVS-installationer en vigtig del af ethvert moderne hjem. De er ansvarlige for at transportere rent vand ind i huset og affald væk fra huset. Det er også vigtigt for opvarmning, køling og ventilation. Uden VVS ville vores hjem være meget ubehagelige steder at bo!

Hvis du har spørgsmål om VVS eller har problemer med dit system, er det bedst at tale med en professionel VVS’er. De vil kunne rådgive dig om den bedste fremgangsmåde og udføre eventuelle nødvendige reparationer.

Det er på dette tidspunkt, at man måske har konkret brug for hjælp med VVS på Falster.