Få en sund livsstil med professionel hjælp

07 December 2019
Astrid Pedersen
Få en sund livsstil med professionel hjælp

Sund livsstil er et utroligt sammensat begreb. De fleste vil uvilkårligt tænke på stramme kost planer og masser af motion i det daglige. Men en vigtig del af en sund livsstil er omsorg og pleje af krop og sind – og her findes adskillige professionelle, som står klar til at hjælpe.

Pas på dine tænder – de er afgørende for din sundhed

Når vi taler almen sundhed og et solidt, fysisk helbred, kommer vi ikke uden om et stærkt og intakt tandsæt. Sunde og raske tænder er vigtige for vor funktion i det daglige. Desværre er der mange, som kun formår at værdsætte deres tænder, når de for altid er forsvundet. Når først tænder fra det, man kalder det blivende tandsæt (det som følger efter mælketænderne) er væk, vokser der ikke nye ud. Og derfor er det vigtigt, at vi passer på tænderne – de er en forudsætning for at kunne leve et sundt liv.

På sundheds og livsstils bloggen sund-rask.dk kan du finde oplysninger om din lokale tandlæge samt anmeldelser og bedømmelser af tandlæger. Du kan også læse meget mere om hvorledes jævnlige tandlæge besøg kan hjælpe dig med at forebygge alvorlige tandlidelser. Læs mere på liv-sundhed.dk/besoeg-din-tandlaege-jaevnligt-og-undgaa-alvorlige-sygdomme

Få hjælp til at komme videre i livet efter en stress diagnose

Har du været ramt af – eller lider du måske stadig under – kronisk stress, vil følgevirkningerne på din krop og i dit sind med sikkerhed være ganske substantielle. Stress er en tilstand, som slider utroligt meget på et menneske, både psykisk og fysisk.

Hvis du føler, at du hænger fast i nogle tanke og handle mønstre, som har en negativ indflydelse på dit velvære og på din funktion i det daglige, er der til alt held hjælp at hente. Du kan for eksempel besøge en psykoterapeut med speciale inden for behandling af stress lidelser. På liv-sundhed.dk kan du læs mere om, hvorledes en dygtig psykoterapeut kan hjælpe dig.