Få hjælp til den sundeste livsstil

11 december 2019
Astrid Pedersen
Få hjælp til den sundeste livsstil

Så længe vi er unge, og bor hjemme hos vore forældre, bliver der mere eller mindre sørget for at vi opretholder en sund livsstil. Mor eller far laver mad, så det skal vi ikke tænke på. Gennem skoletandlægen får vi gratis tandpleje i form af årlige eftersyn og en tandrensning – og, om nødvendigt, behandlinger så som fyldninger, tand udtrækninger eller bøjler, som retter de skæve bisser ind på plads.

Men så snart vi er flyttet hjemmefra, er der ingen kære mor – eller far. Eller tandlæge. Ikke gratis, i hvert fald. Dette betyder, at man som udeboende selv skal sørge for at opretholde en livsstil som er sund, så man ikke forfalder i junk food og sodavand, og derfor bliver overvægtig og sløv og får dårlige tænder.

Pas dine halvårlige tandlæge besøg og bevar dine sunde tænder livet igennem

Selv om tandlægen ikke længere er gratis og skemalagt i skoletiden for dig, betyder det ikke, at det koster spidsen af en jetjager at besøge tandlægen en gang hvert halve år. Det er heller ikke en seance, som behøver at tage oceaner af tid. Har du tid og råd til et frisør besøg, har du også tid og råd til et tandlæge besøg. Og det er altså en virkelig god investering, især hvis du ønsker at beholde dit tandsæt i sund og rask tilstand hele livet igennem.

sundesteblog.dk/vaelg-den-rette-tandlaege-og-faa-den-bedste-behandlingkan du læse mere om din lokale tandlæge, og hvorledes du bestiller tid til et forebyggende tandlæge besøg.

Få den rette kost med hjælp fra en kostvejleder

Er du i tvivl om hvorledes du skal sammensætte et måltid så det imødekommer din krops krav til rigtig ernæring, kan du med fordel kontakte en kostvejleder. Her kan du få råd angående vitaminer, mineraler og andre former for ernæring – og hvordan du indarbejder disse i din daglige kost. Få flere tips til din sunde livsstil på sundesteblog.dk