Få mere energi ind i din livsstil

09 December 2019
Astrid Pedersen
Få mere energi ind i din livsstil

Det kan være vanskeligt at holde en sund livsstil hvis din psykiske og fysiske energi konstant er i bund. I det følgende kan du læse mere om, hvordan du kan højne dit energi niveau.

Spis dig til et højere energi niveau med hjælp fra en kostvejleder

En af grundpillerne i en sund livsstil er den rette kost. Der er gode indikationer for, at mennesker, som fortrinsvis ernærer sig ved forarbejdet mad som for eksempel junk food og fast food har en øget tendens til at udvikle fysiske sygdomme – og samtidig ofte er trættere og mere nedtrykte i hverdagen.

Du kan sikkert sagtens relatere til denne teori i praksis. Det er ikke særligt befordrende for det fysiske eller mentale velvære at spise et supersized meal fra en af de store burgerkæder. Og omvendt kan man blive helt høj, hvis man får veltilberedt mad, fremstillet af lækre, friske råvarer i høj kvalitet.

Der kan dog være store individuelle forskelle, når det handler om at få dækket mere specialiserede ernærings behov. Ældre menneskers behov er forskellige fra børns og fra yngre mennesker, og dertil kommer forskelle i højde og drøjde samt generelle aktivitets niveau. Din forbrænding og dit stofskifte kan også have indvirkning på din optagelse af næringsstofferne i maden. På sundhedtraening.dk/spis-rigtigt-med-hjaelp-fra-en-kostvejleder kan du læse mere om, hvorledes en dygtig kostvejleder kan hjælpe dig med at sammensætte den rette afbalancerede kost, som kan understøtte din sunde livsstil.

Få større indsigt i dine mentale processer med hjælp fra en psykolog

Hvis du går og slås med problemstillinger, som kan være affødt af traumer, som har bidt sig fast i dit sind, kan det også dræne din energi. Et antal sessioner hos en dygtig psykolog kan hjælpe dig med at opnå en erkendelse af hvad det er for nogle mønstre, som er styrende for din tilværelse, og give dig de rette redskaber til at bryde fri af dem. Du kan læse mere om psykolog behandling på sundhedtraening.dk/faa-hjaelp-til-hele-familien-fra-en-dygtig-psykolog 

Find flere råd til den sunde og energiske livsstil på sundhedtraening.dk