Få mere ud af den sunde livsstil

11 december 2019
Astrid Pedersen
Få mere ud af den sunde livsstil

Mange mennesker har problemer med at opretholde en sund livsstil. For det første kan det virke som en utroligt krævende opgave, idet der er så mange påbud og forbud forbundet med begrebet sund livsstil nu om dage. Men disse dogmer har ikke nødvendigvis særligt meget med sundhed at gøre.

Når man hver dag får tudet ørerne fulde af budskaber om kalorier, kulhydrater, motion, overvægt og alle de andre modeord i tiden, skyldes det, at vi i vores del af verden har en ganske unik måde hvorpå vi anskuer sundhed. Denne anskuelse udspringer af vort protestantiske livssyn, som påbyder os at være flittige og hårdt arbejdende. I følge denne filosofi er det nærmest utænkeligt, at man skulle kunne opnå noget som helst uden at anlægge en nærmest puritansk og asketisk livsstil, hvor al nydelse forsages. Og jo hårdere, man er ved sig selv, jo bedre.

Sund livsstil for krop, hjerte og sjæl

Mange mennesker spilder deres kostbare tid i fitness centeret selv om de hader det, fordi de tror at cardio træning og vægt løftning er den ultimative vej til den absolutte sundhed. Og de tilbereder nøje sammensatte måltider, som de ikke kan fordrage. Problemet er, at der faktisk ikke er særligt meget at vinde på det sundhedsmæssige plan ved at leve på den måde.

Hvis man ikke føler for det, er der ikke megen værdi i at spise magert og træne hårdt. I stedet bør man tænke på sund livsstil som en måde at leve på, som både er sund for kroppen og for sjælen. Egen omsorg er en stor del heraf – og ønsker du at ændre din kost til det sundere uden at skulle lide de store afsavn, kan du eksempelvis få gode råd til lækre måltider hos en dygtig kostvejleder.

På sundheds og livsstils bloggen sund-blog.dk kan du få flere råd angående sund og hensigtsmæssig livsstil.