Hvad er epoxy primer, og hvordan bruges det?

04 July 2022
Marie Pedersen

editorial

Ved du, hvilke fordele der er ved at bruge epoxy primer, samt hvordan du bruger det? Hvis ikke, så læs med her.

Generelt om epoxy primer

Epoxy og primer er en 2-komponents, opløsningsfri epoxy. Den giver et ekstra tykt lag, og kan bl.a. bruges til forsegling af gulve. Det vil bl.a. give mening, hvis du har et betongulv, som du gerne vil have forseglet samt give det en skinnende overflade.

Epoxybelægninger findes ikke kun i industrien, men har også fundet vej ind i de private hjem. Epoxygulve er nemlig både praktiske, og giver et strømlinet og minimalistisk udtryk.

epoxy primer

Sådan anvendes epoxy

Epoxy, der er et særligt stærkt bindemiddel, har en hård hærdning og gør således, at gulvets overflade bliver utroligt slidstærkt. Du kan sagtens selv male med epoxy, selvom der er et par sikkerhedsmæssige aspekter, du bør være opmærksom på.

Der er dog ingen organiske opløsningsmidler i epoxy, hvilket gør, at du ikke behøver at bruge maske eller åndedrætsværn, når du bruger det. Når du blander de to komponenter, dvs. epoxy og resin, har du ca. 40-50 minutter, hvor du kan arbejde med det. Når den tid er gået, er produktet hærdet i en sådan grad, at det ikke kan lade sig gøre at arbejde videre med det, og stadig få et godt resultat.

Mal med epoxy

Inden du skal male med epoxy, er det vigtigt at dine gulve er helt rene og fri for eventuelle ujævnheder. Dernæst skal produktet blandes, og det er vigtigt at du læser på produktets emballage, så du får de korrekte blandingsforhold, i forhold til hvor meget du skal bruge og hvor stort dit areal er. Når du har påført det første lag, skal du vente i 20-24 timer, før du påfører det næste lag. Vær desuden opmærksom på, at gulvet de første par dage vil være modtageligt for ridser, indtil det er tørret helt.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://alltomkonst.se/

https://konst-bloggen.se/

https://konst-rikt.se/

https://konst-sidan.se/

https://konstbloggen.se/

https://konstihemmet.se/

https://konstinspiration.se/

https://konstnytt.se/

https://konstsajten.se/

https://nyare-konst.se/

https://utforska-konst.se/

https://vardags-konst.se/