Sund livsstil – for det hele mennesker

09 December 2019
Astrid Pedersen
Sund livsstil - for det hele mennesker

Når det handler om at skabe et liv i balance, opnår du intet ved at forfølge et mål om den perfekte krop i top fysisk form, hvis du ikke samtidig har sindet, sjælen og hjertet med i det du laver. Går du og tumler med en masse psykiske problemer i det daglige, risikerer du blot at påføre dig selv mere unødig stress ved at presse din krop med strenge kostplaner og et slave lignende forhold til motion.

Hvilken glæde har du ud af at knokle i et fitness eller motions center, hvis du hader det som pesten? Hvad er et måltid værd, hvis du ikke kan nyde det, fordi du i bund og grund afskyr dets grund bestanddele? Og hvis du går og er trist, eller kæmper med uforløste følelser, gamle traumer eller sorg, vil det ikke være sundt i længden at lade jagten på det perfekte ydre overskygge din egen omsorg for dit indre.

Tænk mental sundhed ind i din livsstil

Derfor er det en rigtig god idé at mærke efter, hvordan du egentlig har det. Din sjælelige og følelsesmæssige tilstand kan ikke kvantificeres i mål, vægt, distancer, puls eller antal skridt. Der er med andre ord intet objektivt mål for dine tanker og følelser – og føler du, at du har udviklet tanke og handle mønstre, som er dårlige for dig, og som fastholder dig i din permanente utilfredshed? Så kan du med fordel henvende dig til en behandler, som er eksperter i at hjælpe mennesker videre på rette vej i deres livsbane.

Slås du for eksempel med stress, som har sat sig i krop og sjæl, kan du opsøge en psykoterapeut med speciale inden for stress behandling. Og mærker du følgevirkninger af psykiske og mentale traumer i barndommen langt ind i dit voksenliv, kan en dygtig psykolog hjælpe dig med at komme til bunds i disse.

Få flere tips til en psykisk sund livsstil på forslagtilsundhed.dk